Hum

* Naar Philemon en andere albums van Fred.
* Over Fred, de maker van Philemon.


Het doek gaat weer op... na 25 jaar wachten!

De serie Philemon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (werkelijke naam: Fredéric Othon Theodore Aristidès). Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschijnen er 9 albums in het Nederlands; helaas niet chronologisch, niet compleet en  bij verschillende uitgeverijen. Blijkbaar was er niet voldoende belangstelling voor de complete reeks en dat is jammer omdat de serie een mooi afgerond geheel is.

Philemon beleeft zijn avonturen immers op de letters van de Atlantische Oceaan, en in Frankrijk is de reeks geruime tijd precies 15 letters lang - net zoveel als het aantal letters in Ocean Atlantique. 

De nieuwe Hum! verzamelaarseditie, begonnen in 2012, is de complete Nederlandstalige uitgave die Philemon verdient. Uitgevoerd in hardcover, inclusief letter op de rug van elk album. In onze taal betekende dat uiteindelijk 18 albums. 

 

 

Laatste album: Tussen de letters.
(april 2020)

Eindelijk... Tussen de letters maakt de wereld van Philemon compleet. Met het laatste kortverhaal Blurb en het langer Het water dat spriing! doet, waarin Philemon een bijrol speelt.

Missie volbracht! Serie compleet! , , 2019Als

Interesse in de reeks, of een afzonderlijk album?
Bekijk de bestelpagina.

 

w hum

f