HUM! ... NIEUWS VAN DE UITGEVERIJ

STRIPFESTIVAL BREDA SMAAKTE NAAR MEER
oktober 2022

Het was gezellig druk op het Stripfestival Breda. Constant reuring, een topsfeer en veel kinderen die door de wondere wereld van balloons & kaders raasden. Mooi!
Ook op onze stand was het constant gezellig:
* Auteur Luca Salvagnao signeerde zijn nieuwe Cocco Bill-album Al Dente.
* De deelnemers aan de crowdfunding-actie om het album Al Dente mogelijk te maken haalden hun pakket af met alle goodies: certificaat, stofomslag, stickers, boekenlegger, extra album, prenten... en een zakje kamillethee.
* Een nieuwe zwart/wit Tex Willer de meedoegenloze in sc-uitvoering en een luxeversie met linnen rug.
* Een nieuwe Inspecteur Bayard: De inspecteur is voor niks en niemand bang!. (Overigens... het hoeveelste album is dat nu precies?)

Nou... hoe verder?
Druk bezig met Charley's Oorlog 8 en De Raaf en de Vos van Fred.
De geweldige recensies van het fraaie De Verboden Haven heeft ervoor gezorgd dat het album bijna uitverkocht is. We gaan aan de slag met het vervolg: De Dames van de Pillar To Post.
En we hebben een fraai grafisch tweeluik op de kop getikt dat we volgend jaar willen uitgeven: Gentlemind.

Onze uitgaven worden verspreid onder de stripspeciaalzaken, maar zijn ook rechtstreeks bij ons te bestellen.
Kijk voor de beschikbare titels onder 'bestellen' en stuur ons een mailtje.

We staan ook regelmatig op beurzen. Gereserveerde albums kun je dan direct bij onze stand afhalen. Dat scheelt alweer de kosten van verzending. We streven er altijd naar om nieuwe uitgaven zoveel mogelijk rond beursdeelname te plannen.

Ontmoet Uitgeverij Hum! op de beurs.

 

 

 

Tot de volgende beurs, met nieuwe albums!

zaterdag 1 april 2023
Oostnederlandse stripboekenbeurs - Deventer

19 augustus 2023
Kamper Stripspektakel

23 24 september 2023
Stripfestival, Breda

wellicht juni 2024
Stripdagen, Haarlem

september 2024?
De Stripdagen - Broodfabriek Rijswijk

 


 

l
l

Is er leven na Haarlem?
juni 2022

Pfff... dat was hard werken bij het Stripfestival in Haarlem.
Bij onze stand zaten maar liefst 5 auteurs hun werk te presenteren:
* Teresa Radice en Stafano Turconi met het prachtige, lekker dikke De Verboden Haven.
* Pierre Place met het heerlijk sinistere Muertos.
* Michiel Offerman en Ger Apeldoorn en de fraaie bundeling van alle Star Barz TM avonturen.

Daarnaast...
* Hadden we een nieuw album van Tex Willer, Outlaw (z/w) in softcover en luxe-uitgave met linnen rug.
* Deel 2 van de nieuwe reeks MacGuffin & Alan Smithee (Operatie Grote Gok).
* Ons vijfde album van Inspecteur Bayard (Alarm in Zyklopolis).

l

Crowdfunding nieuwe Cocco Bill succesvol afgerond
maart 2022

Omdat we graag een album willen maken met nieuw Cocco Bill werk van Luca Salvagno, begonnen we op 1 maart een crowdfundingactie om Luca de kans te geven 44 pagina's in te kleuren. Er waren exlusieve albumversies en mooie extra's te krijgen voor wie als backer deelnam. De actie liep tot en met 31 maart, en ons streefdoel is ruimschoots gehaald. INmiddels wordt er dus hard gewerkt aan het album, dat gereed moet zijn in oktober. https://nl.ulule.com/cocco-bill-geef-deze-italiaanse-cowboy-kleur-/

l

Folder eerste helft 2022 en Charley's Oorlog deel 7
februari 2022

We hadden al aangekondigd dat Hum! in 2022 lekker gaat uitpakken met vertrouwd werk en nieuwe richtingen... maar nu kun je dat ook nalezen in de folder voor de eerste helft van 2022.
Het eerste album is inmiddels uit: Charley's Oorlog deel 7 ligt in de winkels en is te bestellen. De volledige reeks gaat overigens uit 10 delen bestaan.

l

Decemberactie met bonusalbum Tex Willer en een nieuw album van Inspecteur Bayard
pdecember 2021

In plaats van een kerstkaart besloot Hum! een extra Tex Willer album uit te geven, gratis bij de december-bestellingen. Rio Quemado deel 2 is het vervolg op het eerdere deel dat we in 2018 als bonus bij een
bestelling cadeau deden. De Decemberactie biedt verder gesigneerde exemplaren, proefdrukken, speciale aanbiedingen en combinatievoordeel.
En om het jaar mooi af te sluiten kwam ons vierde album van Inspecteur Bayard van de drukker terug: Pas op voor de Yorg. Heerlijk interactief leesplezier, ook volgens de recensie op Stripspeciaalzaak.


l

Was gezellig op de Stripdagen in Rijswijk (30-31 oktober'21)
met onder meer als gast Luca Salvagno (Cocco Bill) en André Taymans (Eden).
oktober 2021

Het was erg gezellig op de Stripdagen in Rijswijk.
Niet alleen hadden we daar veel belangstelling voor mooie nieuwe albums (Cocco Bill en Co, Eden - Terug naar de verloren wereld, Tex Willer XL - Het teken van Yama, Muertos) maar we ontvingen ook tekenaars te gast:
André Taymans kwam signeren ter gelegenheid van het eerste deel van Eden: Terug naar de Verloren wereld.
Luca Salvagno kwam signeren ter gelegenheid van het nieuwe Cocco Biil album Cocco Bill en Co.

ST


l

Nieuwe uitgaven: MacGuffin & Alan Smithee; Inspecteur Bayard; De man die Chris Kyle doodde deel 1
juni 2021

EInmiddels hebben we alle albums voor de eerste helft van 2021 wel zo'n beetje uitgeleverd. Zo kwam de Stripvlogger al met een daverende bespreking van ons eerste album van MacGuffin & Alan Smithee. Het eerste deel van De man die Chris Kyle doodde kon ook op een prima recensie rekenen (van Stripspeciaalzaak.be). En dan vergeten we nog dat we een mooi derde album uitbrachten van Inspecteur Bayard (Het is hier fantastisch!), en nieuwe Tex Willers, in kleur (Gesel van de wraak) en zwart-wit (Mensenhandel).

l

Lockdown release Hum!: Kitty Beaufort 2, Charley's Oorlog 6 en Het laatste beeld van Fred.
Plus een exclusieve set van vier stripbriefkaarten!
januari 2021

Rustig aan, rustig aan... als heel Nederland op slot zit, kunnen we mooi even de tijd nemen om onze albums goed af te ronden en iets later uit te brengen dan oorspronkelijk aangekondigd. In februari komen we daarom met een mooi trio albums (zie de kop van dit bericht), en in de tussentijd hebben we als eindejaarsactie vier briefkaarten verspreid met plannen voor onze nieuwe series in 2021: Cocco Bill, De man die Chris Kyle doodde, MacGuffin & Alan Smithee, en Eden. Ennuh... zoveel hebben we er niet gedrukt, dus verzamelaars... wees er op tijd bij!

kaarten


l

Nieuwe albums tweede helft 2020: Junk (western), inspecteur Bayard, Kortom, Kitty Beaufort, Charley's Oorlog.
september 2020

Zo... de kop is eraf! Voor de tweede helft van 2020 hebben we daarom weer een mooi setje nieuwe albums in de maak: een tweede album van inspecteur Bayard, ons westerntweeluik Junk van Tyler Cross-tekenaar Brüno, het tweede eel van Kitty Beaufort, een gratis album van Fred (kortom), deel 6 van Charley's Oorlog en een nieuw stand-alone album van Fred: Het laatste beeld. En natuurlijk twee nieuwe Tx Willers: een dikke in zwartwit (Seminoles) en en dunnere in kleur (Hinderlaag in Sulphur Springs). Kijk het rustig na in onze halfjaarfolder.

l

Inspecteur Bayard (+gratis magazine), Doc Holliday en Gilles Durance.
juni 2020

Om onze nieuwe reeks Inspecteur Bayard te introduceren, doen we bij het eerste album (Lili, Grisbi en de rest) een magazine cadeau met kortverhalen. Alleen... de voorraad is beperkt. Dus lees even goed hoe het werkt. Onderweg en vanaf begin juli in de winkel. Net als onze dikke Tex Willer zwart-wit Doc Holliday en deel 3 van Gilles Durance: De vlucht van de Concorde.

l

Nieuwe albums in eerste helft van 2020: Kraken, Junk, Inspecteur Bayard en meer.
februari 2020

De albums van de vorige flyer zijn nog maar net allemaal uit (Maan Kanaal, Charley's Oorlog 5) of we duiken alweer volop in nieuw materiaal. Een integrale van Kraken als toegift op Torpedo, een Tarrantino-achtige western van Brüno(de tekenaar van Tyler Cross), Inspecteur Bayard, Gilles Durance 3 en nog meer. Lees het in de flyer: als pdf te bekijken/downloaden!

l

Vijf nieuwe albums in tweede helft van 2019: Tex Willer, Kitty Beaufort, Fred en Charley's Oorlog.
september 2019

Onze nieuwe flyer ligt bij de drukker en wordt binnenkort verspreid. We kondigen vijf albums aan voor de tweede helft van 2019: Kitty Beaufort, 2 x Tex Willer (kleur 48 pags en zwart-wit 220 pags), Charley's Oorlog deel 5 en de one-shot Maan Kanaal van Fred (de maker van Philemon). Daarnaast twee vooruitblikken op 2020: we kunnen eindelijk vertellen wat het speciale album van Philemon wordt, en we hebben een mooie toegift gevonden op de integrale reeks Torpedo van Bernet! De flyer is ook in pdf te bekijken/downloaden!

l

Twee tekenaars bij Hum! op Stripfestival Breda - 14 en 15 september 2019.
augustus 2019

abHet Stripfestival Breda komt eraan... en we werken er hard aan om dan twee mooie nieuwe albums op de stand te hebben liggen. Allebei zowel in soft-cover als in een beperkte oplage in hardcover met linnen rug. Het mooiste nieuws is echter dat we beide tekenaars konden overhalen om ook echt aanwezig te zijn!

Dat betekent dat Mario Alberti de nieuwe Tex Willer in kleur (Cinnamon Wells) komt signeren en dat Éric Albert de première van het eerste album van Kitty Beaufort komt opluisteren. Inderdaad... Kitty Beaufort is de geweldige naam die uit de wedstrijd tevoorschijn kwam om Louise Petibouchon een goede nederlandse stripnaam te geven. Goed gedaan, Lyia Tigchelaar!

l

Hoe gaat de Nederlandse Louise Petibouchon heten?
pmei 2019

Lousie Petibouchon is een leuke nieuwe Franse strip, getekend in de stijl van Guus Slim (door Maurice Tillieux). Bij Hum! willen we daar best mee aan de slag, maaaarrrrr... Een hele grote MAAR is die Franse naam. In de originele versie worden daar veel grapjes mee gemaakt maar die werken natuurlijk niet hier. Wat we dus zoeken is een mooie Nederlandse naam voor de jonge politie-inspecteur die de hoofdrol speelt. Een pakkende naam, mag een beetje Frans klinken en... nou, ja verras ons. Stuur je suggestie voor 15 juni naar info@uitgeverijhum.nl. De winnaar verdient onvergetelijke roem (een plek in het colofon van deel 1) en een leuk pakket met strips.

PS: Check ook De Negende Kunst (serieus over strips), die speciaal aandacht aan deze wedstrijd geeft.

l

Andrea Venturi (Tex Willer) en Keiko Ichiguchi op Brabants Stripspektakel.
mei 2019

Damien CallixteDamien CallixteOp het Brabants Stripspektakel in Eindhoven (18 en 19 mei) hebben we Tex Willer-tekenaar Andrea Venturi te gast, de aimabele tekenaar van ons laatste Tex Willer-album De Pioniers. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een beurseditie van dat album met een exclusieve omslag (beperkte oplage). Venturi neemt een bijzondere gast mee: zijn vriendin, de Japanse auteur Keiko Ichiguchi. Zij woont in Italië met hem samen en en schrijft /tekent al jaren strips die (naast Japan) ook worden gepubliceerd in Italië en Frankrijk. Heel bijzonder!

Naast de nieuwe Tex Willer komt ook deel 2 van Gilles Durance uit: Catalina in zwaar weer. l

Zeven nieuwe albums in de eerste helft van 2019, o.a. Tyler Cross.
Damien Callixte maart 2019

Een nieuwe serie Tyler Cross, de zeventiende (en laatste?) Philemon, deel 4 en 5 (de laatste!) van de integrale editie van Torpedo, deel 6 van Tex Willer in kleur, deel 11 van de dikke Tex Willer in zwart-wit en last but not least deel 2 van onze piloot Gilles Durance.

Dat zijn de zeven albums die we in de eerste helft van 2019 gaan uitbrengen. Om de flyer actueel te houden hebben we besloten deze niet meer voor een heel jaar te maken, maar voor een half jaar. Je kunt de flyer hier bekijken. Op beurzen en bij bestellingen krijg je natuurlijk een gratis gedrukt exemplaar.

Inmiddels zijn de eerste VIER albums terug van de drukker:
Tyler Cross - Miami; Tex Willer - Gerechtigheid in Corpus Christi; Torpedo integraal deel 4 en Philemon - Die verduivelde schilder.
Ze komen alle vier uit in maart en zijn dan verkrijgbaar op de Stripdagen (23 en 24 maart, Jaarbeurs Utrecht).

l

Tex Willer is 70 jaar! - dat viert HUM! met een GRATIS album.
Damien Callixteseptember 2018

Tex Willer wordt deze maand zeventig haar! HUM! grijpt die kans om in de loop van september een speciaal, gratis album weg te geven via stripspeciaalzaken in Vlaanderen en Nederland. Ook voor stripwinkels is dit gratis, zij hoeven namelijk geen bijdrage te betalen zoals weleens het geval was met andere gratis albums voor hun klanten. De winkels mogen zelf beslissen of je het zomaar krijgt of liever bij aankoop van een album van Tex Willer. De oplage is weliswaar niet oneindig.

Het speciale album is Rio Quemado door Maurizo Dotti en oudgediende Mauro Boselli. Een kort verhaal van 32 pagina's dat in 2015 in beperkte oplage verscheen op de stripbeurs van het Zwitserse Lugano, en nu een gezocht album onder Italiaanse verzamelaars. De versie van HUM! is 32 pagina's, in kleur, op A4-formaat.

Enne... wil je alle Tex Willer-albums van HUM! in 1 x winnen?
In september gaat er op Stripspeciaalzaak.be een wedstrijd lopen waarmee dat mogelijk is!

l

Stefano Andreucci (Tex Willer) komt naar het Stripfestival Breda!
Damien Callixteaugustus 2018

We kunnen niet wachten tot de pallet nieuwe albums komt... met het vijfde kleurenalbum van Tex Willer - De wreker. Scherp tekenwerk waar Stefano Andreuccci trots op kan zijn. Hij komt het album hoogstpersoonlijk signeren tijdens het Stripfestival Breda, waar hij te gast is op 29 en 30 september 2018. Er is dan een mooie gelimiteerde luxe-uitgave met harde kaft en linnen rug te signeren bij de stand van HUM! Overigens... de inkleuring van het album is gedaan door dezelfde vaardige virtuoos Matteo Vattani, die ook verantwoordelijk was voor de fraaie kleuren van het eerdere album Krachtmeting in het noorden. Tekenaar Andreucci draait al heel wat jaren mee in de Italiaanse stripwereld, het zal de kenners niet verbazen dat hij naast Tex Willer ook Dampyr en Zagor voor zijn rekening nam. Check zijn portfolio!

l

Tekenaar Callixte komt naar Haarlem op 26 en 27 mei 2018
Damien Callixteapril 2018

Niet alleen brengen we weer een mooie selectie nieuwe albums uit tijdens de Stripdagen in Haarlem... we kregen ook de toezegging dat tekenaar Callixte aanwezig zal zijn om albums te signeren!

Van Damien Callixte Schmitz brengt HUM! het eerste deel uit van een gloednieuwe pilotenstrip Gilles Durance (De witte bommenwerper) dat zich afspeelt rond de oorlog om Biafra in de zestiger jaren. Strak gedocumenteerd, zodat alle feiten, vliegtuigen, auto's en kleding tot in de puntjes verzorgd zijn.

Naast Gilles Durance nemen we ook Torpedo bundel 3 mee (Bernet - abuli) en de splinternieuwe Torpedo 1972, dat 36 jaar later speelt (tekst van Abuli, tekenwerk van Risso). Van Durance en Torpedo 1972 hebben we een gelimiteerde luxe-uitgave met harde kaft en linnen rug bij ons...

 

l

Cythera de tovenaarsleerlinge nu verkrijgbaar... Willer-tekenaar Angelo Stano komt naar Nederland!
Gerbenjanuari 2018

Net terug van de drukker is Cythera de tovenaarsleerlinge, een heerlijk album van Fred met alles wat zijn werk zo leuk maakt: magie, absurditeit, spitsvondige humor en brommende veldwachters.
Inmiddels zijn de eerste volgende albums ook naar de drukker. Philemon 'Het geheim van Filistijn' verwachten we in maart, en zojuist bevestigd is dat de tekenaar van het volgende Tex Willer-album in kleur (Painted desert) bij ons op de Stripdagen in Utrecht komt: Angelo Stano! (ook de tekenaar van DylanDog)

l

15 nieuwe albums in 2018... en een exclusief interview met Giulio de Vita!
Gerbendecember 2017

We hebben net onze programmafolder voor volgend jaar terug van de drukker... bekijk hem hier.
Maar liefst 15 albums proberen we dit jaar te produceren. Twee van de reeks Philemon, twee dikke zwart-wit albums van Tex Willer en twee kleuren-Willers. Maar ook twee bundels van Torpedo, zodat we de integrale in 2018 mooi afgerond hebben. Verder weer een op zichzelf staand album van Fred, de maker van Philemon, het eerste deel van een nieuwe vliegeniersstrip Gilles Durance en en fascinerend tweeluik van de makers van Beeldschoon en Mooi Duister: Satania. Plus een nieuw deel van Charley's Oorlog en voor de ex-dienstplichtigen onder ons een terugblik op de jaren tachtig met Kapitein Dick Tator.

En om het jaar een beetje exclusief af te ronden: onze medewerkster Fernanda Trinta had een exclusief interview met Giulio de Vita tijdens zijn bezoek aan de stand van Hum!, in oktober in Breda.

l

GerbenEen nieuwe Tex Willer... en nog eentje samen met Philemon onderweg.
augustus 2017

De volgende dikke Tex Willer (nummer 8 alweer) is net binnen, met maar liefst twee omslagen.
Storm over Galveston is op de beurs in Veldhoven ook in een beperkte oplage verkrijgbaar met een speciale omslag, die tekenaar Rotundo voor ons maakte. Helaas is hij niet in staat om zelf naar Veldhoven of Breda te komen... maar hij maakte er wel een sfeervolle plaat voor om het goed te maken.
En we leggen de laatste hand aan de volgende Tex Willer in kleur (Krachtmeting in het noorden)... en de tekenaar daarvan (Giulio de Vita) komt wel naar Breda (14-15 oktober 2017) om het album te signeren!
In Breda zullen we ook de volgende Philemon binnen hebben: De herherinnering, waarvan een deel met de originele oude cover.We konden niet kiezen wat we de beste vonden, oud of nieuw. Dus maakten we ze allebei. We konden het niet laten... je bent liefhebber of niet.

l

GerbenBijna terug van de drukker:
Charley's Oorlog deel 3; Torpedo Integraal deel 1; Tex Willer - De man van Atlanta.
mei 2017

We kijken uit naar de komst van de vrachtwagen van de drukker.
Die brengt ons namelijk albums van 2 nieuwe reeksen die we gaan uitbrengen.
Om te beginnen het eerste dikke deel (156 pagina's) van de integrale versie van Torpedo, de crime-noir serie van Bernet en Abuyli. Bijzonder trots zijn we op de covers van de vijf albums die samen de integrale versie vormen. Speciaal voor de gelegenheid maakte Willem Ritstier (winnaar Stripschapprijs 2017) voor ons prachtige inkleuringen van het krachtige tekenwerk van Bernet.
Daarnaast gaan we met Charley's Oorlog verder waar de vorige uitgever stopte: deel 3. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit deel prima aansluit bij 1 & 2, qua uitvoering en formaat.
En ten slotte een nieuw deel van Tex Willer, toevallig getekend door dezelfde man die Torpedo voor zijn rekening nam: Jordi Bernet!

l

GerbenNieuwe Philemons , nieuwe Tex Willers, Charley's Oorlog... en meer.!
maart 2017

Dit jaar wederom twee nieuwe Philemon-albums, Torpedo, plus de nodige Tex Willers.
Daarnaast gaan we Charley's Oorlog uitgeven, vanaf het punt waar de serie was: deel 3.
En een nieuw one-off album van Fred (de auteur van Philemon): Cythera de tovenaarsleerlinge. Bovendien gaan we beginnen met de integrale uitgave van Torpedo... vijf dikke delen en de eerste komt deze zomer.

Lees het na in onze folder voor 2017, in pdf formaat.

l

Kerascoët komt signeren in Breda!
Plus twee nieuwe albums: Mooi Duister en Tex Willer - Patagonië.
Gerben
oktober 2016

Voor wie het nog niet wist: Kerascoët is de maker van Beeldschoon en Mooi Duister... en het zijn twee personen: Marie Pommepuy (1978) en Sébastien Cosset (1975). Het is dus een dubbele eer dat ze allebei komen signeren op het Stripfestival in Breda, op 15 en 16 oktober 2016. We hebben dan ook hun geweldige album Mooi Duister terug van de drukker, ook in een luxe signeerversie met stofomslag in beperkte oplage. Mooi Duister is een uniek album, ergens tussen sprookje en horror in, dat de menselijke natuur pijnlijk blootlegt aan de hand van schattige wezentjes in pasteltinten.
Ook hebben we weer een Tex Willer, nummer 6 in de reeks alweer: Patagonië is een lekker dikke pil van meer dan 200 pagina's waarin Tex moet zien te voorkomen dat een indianenrel in Zuid-Amerika uit de hand loopt. De autoriteiten lijken van goede wil...

 

l

GerbenNieuwe Philemon , nieuwe Tex Willer. Tekenaar Mario Alberti signeert bij Hum!
februari 2016

Voor de elfde Philemon 'Ondertussen op de tweede T' konden we het niet eens worden over welke omslag de mooiste is: de oude (met de getallenman), of de nieuwe met de blije menigte. Dan maar allebei: de gewone uitgave heeft de nieuwe, en er zijn voor de liefhebbers 100 exemplaren met de oude cover.

Ook Tex Willers nieuwe is er in twee versies, softcover en hardcover. 'Rangers over de grens!' is getekend door Mario Alberti...
Mario Alberti signeert zijn album in het weekend van 27/28 februari op de stand van Hum! (stripdagen Rijswijk)

l

GerbenBeeldschoon drieluik afgerond met deel 3: Gewone stervelingen
december 2015

Met het derde deel van Beeldschoon ronden we het drieluik van Beeldschoon af. 'Gewone stervelingen' heeft verreweg de mooiste cover van de reeks, en sierde om die reden ook onze jaarfolder. Het verhaal kent een einde in stijl, met wederom een combinatie van zwarte humor en een sprookjesachtige fantasysfeer.

Voor de liefhebbers van het werk van Kerascoët hebben we goed nieuws. In 2016 gaat Hum! nog meer van dit bijzondere tekenaarsduo uitbrengen. Om te beginnen het heerlijk duistere 'Jolies Tenebres', een wel heel bijzonder album met een eh... ongewone vertelling.

l

GerbenNieuwe Philemon, Beeldschoon Box en Deel 1.
augustus 2015

In mei kwam ons negende Philemonalbum uit (Het topje van de A), en zojuist arriveerde alweer het tiende: De Simbabbad van Batbad. Bovendien is deel 1 van het drieluik Beeldschoon uit (Vervuld verlangen) en is de fraaie verzamelbox klaar.

Bijzonder aan de verzamelbox van Beeldschoon is de epiloog van vier pagina's die we erbij hebben kunnen doen. Deze is namelijk alleen voorgepubliceerd in Spirou magazine, dus nog niet eerder ergens in album- of boxvorm verschenen. De box is zowel los verkrijgbaar (vanaf nu), als gevuld, wanneer alle drie delen verschenen zijn.

l

GerbenNieuwe Philemon: 'Op reis met de ongelover' en nieuwe Tex Willer:'Treinroof!'.
februari 2015

Vers van de pers, twee nieuwe uitgaven van Uitgeverij Hum! werden op dinsdag 24 februari afgeleverd. Ons achtste album alweer van Philemon, waar papa Hector onverhoeds door een gat tuimelt, rechtstreeks de wereld van de letters in. Lastige bijkomstigheid: hij gelooft niet dat die wereld bestaat.

Schurken bestaan wel degelijk, en in ons derde album van Tex Willer zien we heel wat voorbeelden voorbijkomen. Doortrapt, gemeen, achterdochtig en meestal slecht geschoren. 'Treinroof!' zit er vol mee. Gelukkig hebben we ter compensatie een puik verzorgde omslagtekening door niemand minder dan Fred de Heij! (winnaar Stripschapprijs 2014).

l

Gerben'Beeldschoon': een schitterend afgerond drieluik.
februari 2015

We zijn druk bezig met de voorbereiding van een schitterend drieluik dat we in de zomer van 2015 hopen uit te brengen. 'Beeldschoon' is zelf een grafisch juweel, een prachtig uitgewerkt en afgerond verhaal in drie delen, met tekeningen van Kerascoët en tekst van Hubert.

Stel, je bent niet moeders mooiste, niet bijster intelligent en je maakt vis schoon in een gehucht. Maar dan: een wonder! Plots verandert je aanblik en ziet iedereen je als de mooiste vrouw op aarde. Alles verandert! ... maar niet altijd even positief.

l

GerbenNieuwe albums van Tex Willer en Philemon in 2015.
november 2014

Er wordt op het hoofdkantoor van Hum! alweer hard gewerkt aan de volgende twee albums. Begin 2015 verschijnt ons 8e Philemonalbum: Op reis met de ongelover. We hebben inmiddels een bijzondere tekenaar bereid gevonden een special prent bij dit album te maken (rond de letter T). En we werken aan het derde album van Tex Willer 'Treinroof!'. Daarin nemen Tex en Carson het op tegen een woeste bende treinrovers. Let op... we gaan iets bijzonders met het omslag doen... als het allemaal gaat lukken!
We mikken op maart 2015 voor beide albums.


l

GerbenTekenaar Fabio Civitelli signeert de nieuwe Tex Willer: Amsterdam, Rotterdam, Breda.
donderdag 9 oktober 2014: Cultureel instituut van Italië, Amsterdam
vrijdag 10 oktober 2014: stripwinkel Dick Bos,Rotterdam
zaterdag/zondag 11/12 oktober 2014: Stripfestival Breda

We vinden het een bijzondere eer:
Tex Willer-tekenaar Fabio Civitelli komt naar Nederland, ter gelegenheid van het nieuwe Tex Willer-album. Hij signeert in Amsterdam, in het "Istituto Italiano di Cultura" (Keizersgracht 264) op donderdag 9 oktober van 19 - 21 uur.
Op vrijdag 10 oktober signeert hij in stripwinkel Dick Bos in Rotterdam, eveneens van 19 - 21 uur.
En in het weekend van 11 en 12 oktober is hij aanwezig op het Stripfestival Breda. Voor de gelegenheid laat HUM! 75 albums met een speciaal omslag maken van 'Dodemansrit', alleen verkrijgbaar tijdens de signeersessies met Civitelli.

l

GerbenNieuwe Tex Willer 'Dodemansrit' komt eraan in oktober.
oktober 2014

Bijzonder spannend, vonden we zelf bij het vertalen en drukgereed maken.
'Dodemansrit' is een geweldig album, dat tot op het laatste moment de spanning vast weet te houden. Een puik script, en fantastisch tekenwerk van Fabio Civitelli. Vanaf oktober bij Hum! LET OP: voor de signeersessies met tekenaar Civitelli laat HUM! een speciale editie maken, met een ander omslag. Dus wie een exclusief album op de kop wil tikken: ga naar het Stripfestival Breda, of kom naar de signeersessie in het Instituut voor Italiaanse cultuur, in Amsterdam.
l

Gerben7e Philemonalbum 'De trein naar straks' is uit!
30 - 31 augustus 2014

16 augustus was het al te koop op het kleine maar fijne Stripfestival Kampen. Maar op 30 en 31 augustus kan het nieuwe album van Philemon volop gekocht worden tijdens het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard. Inschrijvers op de reeks en snelle kopers kunnen mooi een extra prent in de wacht slepen. In een beperkte oplage van 150 stuks maakte Elsje-tekenaar Gerben Valkema een fraaie prent gebaseerd op het laatste avontuur dat auteur Fred maakte.

f