Hum


Het doek gaat weer op... na 25 jaar wachten!

Eindelijk!
De serie Philemon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (werkelijke naam: Fredéric Othon Theodore Aristidès). Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschijnen er 9 albums in het Nederlands; helaas niet chronologisch, niet compleet en  bij verschillende uitgeverijen. Blijkbaar was er niet voldoende belangstelling voor de complete reeks en dat is jammer omdat de serie een mooi afgerond geheel is.

Philemon beleeft zijn avonturen immers op de letters van de Atlantische Oceaan, en in Frankrijk is de reeks geruime tijd precies 15 letters lang - net zoveel als het aantal letters in Ocean Atlantique. 

De nieuwe Hum! verzamelaarseditie, begonnen in 2012, is de complete Nederlandstalige uitgave die Philemon verdient. Uitgevoerd in hardcover, inclusief letter op de rug van elk album. In onze taal betekent dat 17 albums. 

 

 

Laatste album: Die verduivelde schilder.
(maart 2019)

Eindelijk... als je alle albums van Philemon naast elkaar zet, heb je de tekst 'Atlantische Oceaan' op de rug. Daar hebben we vanaf ons eerste album in 2012 alleen maar van kunnen dromen...

Het zeventiende en laatste deel was Die verduivelde schilder, waarin Philemon het tegen de duivel zelf mag opnemen. Hoewel, laatste deel, laatste deel... we vonden nog iets speciaals. Wordt vervolgd..., , 2019Als

Interesse in de volledige reeks, of een afzonderlijk album?
Ga naar de bestelpagina.

 

w hum

f