Hum


Het doek gaat weer op...na 25 jaar wachten!

Eindelijk!
De serie Philemon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (werkelijke naam: Fredéric Othon Theodore Aristidès). Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschijnen er 9 albums in het Nederlands; helaas niet chronologisch, niet compleet en  bij verschillende uitgeverijen. Blijkbaar was er niet voldoende belangstelling voor de complete reeks en dat is jammer omdat de serie een mooi afgerond geheel is.

Philemon beleeft zijn avonturen immers op de letters van de Atlantische Oceaan, en in Frankrijk is de reeks geruime tijd precies 15 letters lang - net zoveel als het aantal letters in Ocean Atlantique. 

De nieuwe Hum! verzamelaarseditie, begonnen in 2012, moet de complete Nederlandstalige uitgave worden die Philemon verdient. Uitgevoerd in hardcover, inclusief letter op de rug van elk album. In onze taal betekent dat 17 albums. 

 

 

Twaalfde album: Het veldwachterseiland.
(augustus 2016)

Net verschenen: Het veldwachterseiland
Opnieuw vertaald en beletterd. Philemon komt samen met Bartholomee eindelijk op de A, maarrrrr..... het is niet de A, maar een A. Pittig wereldje deze A, want veldwachters houden er snuisterijen als Philemon boven de haard. En voor wie eindelijk wil weten wat Hum! nu precies is, op bladzijde 19 doet de onnozelenhalzenval het haarfijn uit de doeken.

De volgende Philemon verschijnt dan in 2017: Het geheim van Filistijn. Een juweeltje, nooit eerder verschenen in Nederland.

Interesse in de volledige reeks, of een afzonderlijk album?
Ga naar de bestelpagina.
Dit verplicht je tot niets, maar het helpt ons beter in te schatten hoeveel stuks we zullen laten drukken. Op deze pagina staat tevens bij welke stripspeciaalzaken albums verkrijgbaar zijn.

w hum

f