Hum


Het doek gaat weer op...na 25 jaar wachten!

Eindelijk!
De serie Philemon is uniek door de surrealistische verhalen in combinatie met de grafische stijl van maker Fred (werkelijke naam: Fredéric Othon Theodore Aristidès). Na publicatie van een aantal verhalen in stripweekblad PEP verschijnen er 9 albums in het Nederlands; helaas niet chronologisch, niet compleet en  bij verschillende uitgeverijen. Blijkbaar was er niet voldoende belangstelling voor de complete reeks en dat is jammer omdat de serie een mooi afgerond geheel is.

Philemon beleeft zijn avonturen immers op de letters van de Atlantische Oceaan, en in Frankrijk is de reeks geruime tijd precies 15 letters lang - net zoveel als het aantal letters in Ocean Atlantique. 

De nieuwe Hum! verzamelaarseditie, begonnen in 2012, moet de complete Nederlandstalige uitgave worden die Philemon verdient. Uitgevoerd in hardcover, inclusief letter op de rug van elk album. In onze taal betekent dat 17 albums. 

 

 

Vijftiende album: Het geheim van Filistijn.
(april 2018)

In september 2017 verscheen ons veertiende album: De herherinnering. Philemon raakt zijn geheugen kwijt en dat is een ernstig probleem: want als je je iets niet meer herinnert, bestaat het niet meer. Ook de wereld van de letters niet. Oei... hoe herherinner je je iets? Opnieuw vertaald en opnieuw beletterd. In twee versies, met zowel de originele als de nieuwe omslag.

In april is het dan de beurt aan het vijftiende album:Het geheim van Filistijn. Hoe weet oom Filistijn dat allemaal eigenlijk, over die letters in de Atlantische Oceaan? Nou... door het winterharde herfstblaadje... Als

Interesse in de volledige reeks, of een afzonderlijk album?
Ga naar de bestelpagina.

 

w hum

f